Voor welk soort yoga kan je hier terecht ?

Wat is Restorative Yoga ( RY ) ?
RY is een diep relaxerende stijl van yoga die in onze gehaaste wereld steeds  populairder wordt.
Het is een type yoga waarin we 90 minuten mogen ontvangen, loslaten,  ontspannen, herbronnen en herstellen.
In tegenstelling tot de actievere yogastijlen waarin we van houding naar  houding flowen blijven we in RY minstens 10 minuten in dezelfde houding;  volledig ondersteund door allerlei props zoals bolsters, kussens, blokjes en  dekens. Net zoals in andere yogavormen nemen we voorwaartse buigingen,  achterwaartse buigingen, draaiingen, omgekeerde houdingen en integrerende  houdingen aan maar we laten ons dragen door de aarde en proberen zoveel  mogelijk spierspanning los te laten.

Het doel van RY is om een shift te maken van ons sympatisch zenuwstelsel  (fight or flight), dat door de drukte en de vele prikkels van het dagelijkse leven het merendeel van de tijd actief is, naar het parasympatisch zenuwstelsel (rest and digest).

RY zorgt ook voor meer openheid in het lichaam en een zachte stretch op de  gewrichten en het bindweefsel. De vorm is voor iedereen zeer toegankelijk,  alle leeftijden, lichaamsvormen en fysieke fitheid.

Het is helende, meditatieve yoga die een groei in bewustzijn mogelijk maakt  en die via het lichaam een invloed uitoefent op de geest. 
Omdat het mentaal een uitdaging kan zijn om langere tijd zonder (fysieke)  afleiding alleen te zijn met je gedachten, word je door de zachte stem van de  teacher begeleid hierin dmv suggesties, visualisaties en eenvoudige  ademhalingstechnieken.

Voordelen van RY
Door de razend snelle wereld waarin we met z'n allen leven bevinden we ons,  bewust of onbewust, te vaak en te lang in een verhoogde staat van alertheid  en overprikkeling wat het niveau van cortisol en adrenaline in ons lichaam  omhoog brengt. Dit langdurig vertoeven in stress kan zorgen voor een hele  resem aan ongemakken zoals slechter slapen, ons vaker vermoeid voelen,  sneller ziek worden, hoofdpijn, rugpijn, maag-en darmklachten... RY is een waardevolle aanvulling op de meer actievere yogavormen om  werkelijk tot diep loslaten en herbronnen te komen. De voordelen van waarlijk  diep ontspannen op fysiek en psychisch vlak zijn talrijk.

Voor wie?
Iedereen kan het doen die nood heeft aan rust en quali-tijd voor zichzelf,  mensen met een actieve, sportieve of drukke levensstijl die een tegengewicht  zoeken, zwangere vrouwen, herstellende na de zwangerschap maar ook  mensen met een chronische ziekte, mensen die herstellend zijn van ziekte, bij  burn-out, menopauzale klachten, ...
De groep wordt klein gehouden waardoor er voldoende persoonlijke aandacht  kan geschonken worden om de juiste persoonlijke houding te vinden voor  iedere deelnemer.

Praktisch