Voor welk soort yoga kan je hier terecht ?

Ik combineer in mijn lessen verschillende elementen van verschillende yogastijlen die ik zelf als waardevol heb ervaren en graag wil delen. (hatha yoga, prana yoga flow, hormoonyoga, kundalini yoga, yin yoga...)

 

In elke les is er aandacht voor beweging, ontspanning en meditatie.

 

Elke les is opgebouwd rond een thema.

De les wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers en zijn dus ook voor beginners toegankelijk.

De adem staat centraal in elke les.

 

Kundalini Yoga wordt ook wel de "moeder van alle yoga's" genoemd. Dit komt doordat in deze yoga vorm alle elementen van yoga geïntegreerd zijn. Asanas (fysieke houdingen), mantra's (helende klanken), dhristi (focus van de ogen), pranayama (ademhalingstechnieken) om er een paar te noemen. 

Het "geheim" van Kundalini Yoga zit hem in de werking. Deze yogavorm is speciaal ontwikkeld voor het subtiele energetische lichaam dat door het fysieke lichaam vervlochten is. De yoga opent de energie kanalen (ook wel nadi's of meridianen genoemd) en de energie centra's (ook wel chakra's genoemd). Door stress en trauma's raken die energie banen verstopt waardoor de levensenergie niet meer optimaal flowt wat resulteert in lagere energie, minder bewustzijn en suboptimaal gedrag. 

 

Door regelmatige Kundalini Yoga beoefening gaat die energie weer stromen en worden de blokkades opgeruimd. Dit wordt ook wel heling genoemd. Deze heling gaat vaak gepaard met dat er oude emoties omhoog komen. Zie dit dan ook als onderdeel van het opschoonproces. 

 

In Kundalini Yoga wordt ook veel met mantra's gewerkt. Bijvoorbeeld als we intunen. "Ong namo guru dev namo" betekent: ik begroet de wijsheid in mij en ik begroet de meester in mij. Door de vibratie van de mantra wordt de levensenergie geactiveerd. Dit helpt ook weer blokkades op te ruimen. 

 

Uiteindelijk is yoga het proces van steeds verder openend bewustzijn door steeds verder toenemende energie. Geniet van deze yoga.

 

meer info en inschrijven via mail naar marijkeschoefs@gmail.com