Restoratieve Yoga

Hoe ziet een sessie RY eruit?
In RY of Herstellende Yoga maken we gebruik van bolsters, kussens, blokken  en dekens om ons in verschillende passieve yogahoudingen te positioneren om zo tot een zeer diepe staat van loslaten, ontspannen en herbronnen te komen.
We starten eerst met een 20 minuten opwarming en zachte stretching van het lichaam om daarna, net zoals in andere yogavormen, af te wisselen tussen voorwaartse buigingen, achterwaartse buigingen, draaiingen, omgekeerde houdingen en integrerende houdingen. Iedere houding heeft zijn helende werking op lichaam en geest.
Wanneer we correct gepositioneerd en voldoende ondersteund zijn blijven we tussen de 4 en 10 minuten in de houding. We worden ondertussen begeleid door zachte aanwijzingen, suggesties, visualisaties en eenvoudige ademhalingstechnieken.
Een sessie duurt 90 minuten.

Voordelen van RY
Door de razend snelle wereld waarin we met z'n allen leven bevinden we ons, bewust of onbewust, te vaak en te lang in een verhoogde staat van alertheid en overprikkeling wat het niveau van cortisol in ons lichaam omhoog brengt.
Dit langdurig vertoeven in stress kan zorgen voor een hele resem aan ongemakken zoals slechter slapen, ons vaker vermoeid voelen, sneller ziek worden, hoofdpijn, rugpijn, maag-en darmklachten.
RY is een waardevolle aanvulling op de meer actievere yogavormen om werkelijk tot diep loslaten en herbronnen te komen. De voordelen van waarlijk diep ontspannen op fysiek en psychisch vlak zijn talrijk.

Voor wie?
Iedereen kan het doen die nood heeft aan rust en quali-tijd voor zichzelf, mensen met een actieve, sportieve of drukke levensstijl die een tegengewicht zoeken, zwangere vrouwen, herstellende na de zwangerschap maar ook mensen met een chronische ziekte, mensen die herstellend zijn van ziekte, bij burn-out, menopauzale klachten, ...
De groep wordt klein gehouden waardoor er voldoende persoonlijke aandacht kan geschonken worden om de juiste persoonlijke houding te vinden voor iedere deelnemer.

Praktisch
De bijdrage voor een RY sessie bedraagt € 20

Data vrijdag 22 september, 27 oktober, 24 november en 22 december van 19u30-21u
Inschrijven via sabrinadaenen@gmail.com

Restoratieve Yoga & soundhealing

Door Sabrina Daenen en Tom Theunissen

Op deze bijzonder ontspannende belevingsavond combineren we de helende werkingen van RY en klankhealing.

Restoratieve of helende yoga is een diep relaxerende stijl van yoga waarin we mogen loslaten, ontspannen, herbronnen en herstellen.
In tegenstelling tot de actievere yogastijlen waarin we van houding naar houding flowen blijven we in RY minstens 10 minuten in een yogahouding volledig ondersteund door allerlei props zoals bolsters, kussens, blokjes en dekens. Zo stimuleren we het parasympathisch zenuwstelsel dat instaat voor rust, het bindweefsel wordt zacht gerokken en de houdingen creëren openheid in weefsels en gewrichten waardoor energie weer kan stromen.

Soundhealing of klankhealing gebruikt klankschalen en andere geluidsinstumenten en stimuleert dmv klanktrillingen ook het zelfhelend vermogen van ons volledige systeem. Een klankenbad brengt rust en balans, zowel fysiek als ook mentaal en emotioneel en is een zalige ervaring.

Vrijdagavond 31 maart
Duur: 2 uur
19u30 – 21u30
Yogacentrum Tongeren
Bijdrage 35 euro
Inschrijven en meer info via sabrinadaenen@gmail.com